Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.01.2019

У 2018 році до судів області скеровано майже 300 протоколів про вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією

Правоохоронними органами Кіровоградської області за наслідками роботи у сфері запобігання та протидії корупції упродовж 2018 року складено та направлено до суду 298 протоколів про вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією, з яких: 283 – складено працівниками Управління захисту економіки в області та 15 – співробітниками Кіровоградського управління внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Органами прокуратури самостійно виявлено та направлено до органів Національної поліції України для складання протоколів матеріали стосовно 249 осіб за фактами порушень законодавства про запобігання корупції, за якими вже складено 168 протоколів.
За результатами судового розгляду до 120 осіб застосовано адміністративне стягнення у вигляді штрафу. За порушення вимог антикорупційного законодавства рішеннями судів до державного бюджету стягнуто майже 110 тис. грн. штрафних санкцій.
Прокурорами внесено 177 подань в порядку ч. 3 ст. 65 Закону України «Про запобігання корупції» органам державної влади та місцевого самоврядування на проведення службових перевірок у зв’язку з виявленими порушеннями вимог антикорупційного законодавства, з яких на сьогоднішній день розглянуто 158 із вжиттям заходів. За результатами їх розгляду до дисциплінарної відповідальності притягнуто 21 посадову особу.
Прокурорами виявлено 82 факти умисного неподання суб’єктами декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбаченої Законом України «Про запобігання корупції» або подання завідомо недостовірних відомостей у такій декларації. Відомості про зазначені факти внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато кримінальні провадження за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ст. 3661 Кримінального кодексу України.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 1312