Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.01.2019

Прокуратура у судовому порядку скасувала результати незаконної закупівлі палива для закладів освіти

Відділом ювенальної юстиції прокуратури Кіровоградської області в судовому порядку доведено недійсність результатів публічної закупівлі палива для підвезення дітей до шкіл Новоархангельського району на загальну суму 1,2 млн грн, проведеної з порушенням вимог законодавства.

За рішенням тендерного комітету відділу освіти, молоді та спорту Новоархангельської РДА закупівлю було проведено шляхом застосування переговорної процедури за відсутності конкуренції серед суб’єктів підприємницької діяльності, які здійснюють торгівлю паливом для автотранспортних засобів. Проте прокуратурою встановлено, що на території району окрім переможця закупівлі зареєстровано ще 8 фізичних осіб підприємців з зазначеним видом діяльності.
Таким чином, застосування переговорної процедури замовником порушує закріплені законодавством принципи добросовісної конкуренції, максимальної економії та ефективності, відкритості та прозорості на всіх стадіях закупівлі, запобігання корупційним діям і зловживанням.
З метою визнання недійсними результати переговорної процедури публічної закупівлі та договору на загальну суму 1,2 млн грн Новоукраїнська місцева прокуратура звернулась до господарського суду Кіровоградської області з позовом, який задоволено в повному обсязі.
Робота ювенальних прокурорів на вказаному напрямі триває.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 1835