Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.12.2018

Ювенальним прокурором у суді доведено, що закупівля шкільних парт для учнів Знам’янки проведена із порушеннями

Господарським судом Кіровоградської області 12.12.2018 позовні вимоги прокурора до відділу освіти виконавчого комітету Знам’янської міської ради та підприємства-переможця щодо визнання недійсними результатів публічної закупівлі та договору на постачання шкільних парт задоволено у повній мірі.

Нагадаємо, що Знам’янською місцевою прокуратурою виявлено порушення при проведенні процедури закупівлі шкільних меблів за бюджетні кошти на суму майже півмільйона гривень. З метою визнання недійсними результатів тендеру, прокуратура звернулась до суду.
Встановлено, що за результатами проведеного відділом освіти виконавчого комітету Знам’янської міської ради електронного аукціону було визначено підприємство переможця торгів та укладено з ним договір на постачання 390 комплектів шкільних парт вартістю 484 тис грн.
Проте, при аналізі прокуратурою пропозиції, наданої переможцем торгів виявлено її невідповідність вимогам тендерної документації. Зокрема у парт відсутні полички, підсклянники, пенали для ручок. Крім того, стільниця не має необхідних поглиблень для глибшої посадки з правильною підтримкою ліктя при письмі, що допомагає йому зберігати правильну осанку, тобто стіл не являється антисколіозним.
Більш того, переможцем закупівлі не надано документів, які б свідчили про відповідність парт вимогам чинного державного стандарту якості.
Таким чином, залишаючи поза увагою рекомендації Міністерства освіти та науки України, відділом освіти не виконано основних завдань для досягнення мети Концепції «Нова Українська школа», яка полягає у забезпеченні проведення докорінної та системної реформи загальної середньої освіти шляхом запровадження принципу дитиноцентризму (орієнтація на потреби учня) та створення сучасного освітнього середовища, яке забезпечить необхідні умови, засоби і технології для навчання учнів, вчителів і батьків.
З огляду на доведеність у суді, що поставлені парти не відповідають заявленим тендерним вимогам та меті Нової української школи, місцевим прокурором вирішується питання щодо їх повернення.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 2125