Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.11.2018

Прокуратура зобов’язала підрядника повернути незаконно отримані кошти, призначені для опалення шкіл

Прокуратура Кіровоградської області в судовому порядку зобов’язала повернути до державного бюджету кошти у розмірі понад 400 тис грн, що були незаконно отримані підрядною організацією, шляхом завищення ціни при закупівлі природного газу для опалення шкіл.

Так, в ході вивчення стану законності у сфері публічних закупівель прокуратурою виявлено факт порушення інтересів держави внаслідок незаконного підвищення ціни на газ для шкіл.
Встановлено, що за результатами проведених торгів щодо закупівлі природного газу комунальною установою «Петрівський районний центр із обслуговування закладів освіти» переможцем визнано підприємство з ціновою пропозицією 6 433 грн 28 коп за 1000 куб м газу. Проте, в подальшому з підрядником було укладено 5 додаткових угод, якими первісну ціну товару незаконно збільшено до 9800,00 грн за 1000 куб м.
Таким чином, в результаті укладення недійсних додаткових угод державі були заподіяні збитки у виді надмірно сплачених 412 тис грн грошових коштів.
За принципової та послідовної позиції прокуратури господарським судом Кіровоградської області зазначенні додаткові угоди визнано недійсними, а підрядну організацію зобов’язано повернути державі незаконно отриманні грошові кошти.
Крім того, за фактом зловживання при проведенні закупівлі службовими особами вищевказаної комунальної установи місцевою прокуратурою розпочато кримінальне провадження. Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 2042