Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.10.2018

На Кіровоградщині прокуратура підозрює директора підрядної організації у отриманні 5,7 млн грн економічної вигоди за рахунок держбюджету

Прокуратурою Кіровоградської області повідомлено про підозру директору підприємства підрядника у ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах та привласненні бюджетних коштів, виділених на капітальний ремонт госпіталю для інвалідів Вітчизняної війни.

Досудовим розслідуванням встановлено, що вищезазначена організація упродовж 2016-17 років уклала ряд договорів підряду, пов’язаних із ремонтно-будівельними роботами на об’єктах Управління капітального будівництва Кіровоградської ОДА та Управління житлово-комунального господарства міськради м. Кіровограда. В подальшому, з метою ухилення від сплати податків підрядники скористались послугами «конвертаційного центру». Вказане призвело до фактичного ненадходження в державний бюджет податку на додану вартість у сумі понад 4,9 млн грн.
Крім того, встановлено що службові особи підприємства на 737 тис грн завищили вартість обладнання, придбаного для капітального ремонту Кіровоградського обласного госпіталю для інвалідів Вітчизняної війни. Тобто заволоділи державними коштами у вищезазначеному розмірі.
Керівнику підрядної організації інкримінують умисне ухилення від сплати податків (ч.3 ст.212 ККУ), привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем (ч. 5 ст. 191 ККУ) та службове підроблення (ч. 2 ст. 366 ККУ).
Наразі директору підрядної організації Ленінським районним судом, за клопотанням прокуратури, обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на два місяці з можливістю внесення застави у сумі 350 тис грн.
Питання щодо правової кваліфікації дій інших службових осіб підприємства на даний час вирішується.
Слідство триває.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 1918