Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.07.2018

За втручання прокуратури попереджено незаконне використання суб’єктом господарювання земель сільськогосподарського призначення державної власності

Апеляційний суд Кіровоградської області погодився з обґрунтованими доводами Новоукраїнської місцевої прокуратури та підтвердив висновок суду першої інстанції про законність повернення у власність держави 19,67 га землі сільськогосподарського призначення нормативно-грошовою оцінкою 526 тис грн.

Відтак судом апеляційної інстанції підтверджено незаконність наказів, виданих Головним управлінням Держгеокадастру у Кіровоградській області та у подальшому укладеного з фізичною особою договору оренди землі. Оскільки накази про надання дозволу на розробку проекту документації землеустрою та про її затвердження видано з порушенням Земельного кодексу України, закону України «Про фермерське господарство» для ведення фермерського господарства. Фактично мешканець м. Новоукраїнка в порушення вимог чинного законодавства, що регулює спірні правовідносини, отримав землю у пільговому порядку, без проведення земельних торгів.
Через оскарження відповідачем рішення суду, яким позовні вимоги прокуратури були у повній мірі задоволено, довелося відстоювати власну позицію у суді апеляційної інстанції.
За принципової позиції прокуратури судом прийнято рішення про зобов’язання користувача повернути земельну ділянку у власність держави.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 1497