Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.06.2018

Прокуратура реагує на порушення поліцією вимог законодавства про адміністративні правопорушення

Органами прокуратури Кіровоградської області виявлено ряд порушень вимог законодавства при застосуванні заходів впливу за адміністративні правопорушення в діяльності територіальних підрозділів ГУ НП України в області.

Виявлено численні факти невиконання або неналежного виконання постанов суду про накладення адміністративних стягнень у виді адміністративного арешту та громадських робіт. У наслідок чого винні особи уникають призначеного судом покарання.
Допускаються непоодинокі порушення при оформленні протоколів про адміністративне затримання, у яких не зазначаються всі необхідні дані. Так, протоколи не містять часу та мотивів затримання, відміток про повідомлення родичів про затримання, мають місце виправлення.
Крім того, допускається проведення особистого огляду затриманої особи з порушеннями, до прикладу за відсутності понятих. Не у всіх випадках адміністративного затримання особи працівники поліції інформують центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги, як того вимагає чинне законодавство.
Загалом, за результатами проведених перевірок місцевими прокуратурами внесено 11 документів прокурорського реагування, які перебувають на розгляді.
Питання додержання законності при застосуванні заходів впливу за адміністративні правопорушення перебуває на постійному контролі прокуратури області.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 1752