Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.04.2018

Комплексний підхід до координації у сфері профілактики підліткової злочинності – передумова до її зниження

Регіональною прокуратурою систематично вживаються заходи із координації діяльності правоохоронних органів з метою подолання підліткової злочинності.

На початку 2018 року органами прокуратури області проведено вивчення стану підліткової злочинності серед неповнолітніх, категорій скоєних злочинів та ефективності вжитих координаційних заходів у цій сфері. За наслідкам вивчення розроблено ряд заходів щодо профілактики злочинності серед дітей, які виявились дієвими.
Як результат - на території регіону спостерігається позитивна тенденція до суттєвого зниження рівня підліткової злочинності.
Зокрема, упродовж 3 місяців 2018 року 30 неповнолітніми проти 33 в 2017 році (що становить -9%, по Україні -5%) вчинено 48 кримінальних правопорушень проти 54 за такий період 2017 року, що становить -11 % (у цілому по Україні -5%).
Наведеному також сприяло своєчасне реагування органів прокуратури області на порушення в роботі органів системи профілактики. Так, ювенальними прокурорами регіону в поточному році вже внесено 8 вказівок, з яких 3 розглянуто та задоволено, притягнуто до відповідальності 2 посадовців інші 5 актів прокурорського реагування перебуває на розгляді.
Робота на даному напрямі триває.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 1989