Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.03.2018

Службовцю Держгеокадастру, підозрюваному в корупційному злочині, обрано міру запобіжного заходу

Новоукраїнським районним судом обрано міру запобіжного заходу керівнику одного з районних відділів Держгеокадастру підозрюваному у вимаганні та отриманні 10 тис грн неправомірної вигоди.

Так, суд задовольнив клопотання слідчого погоджене з процесуальним прокурором  і визначив посадовцю міру запобіжного заходу у виді тримання під вартою з можливістю внесення застави у 88 тис грн.
Нагадаємо, 27 лютого 2018 року, Новоукраїнською місцевою прокуратурою спільно з слідчими районного відділу поліції та співробітниками Управління захисту економіки в області на одержанні 10 тис грн неправомірної вигоди викрито одного з керівників районного відділу Держгеокадастру.
Зазначені грошові кошти службовець вимагав від місцевого жителя за надання у власність земельних ділянок загальною площею 20 га для ведення особистого селянського господарства.
Вказаній особі повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).
Санкція статті передбачає покарання за цей вид злочину у виді позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.


Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 1812