Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.02.2018

Прокуратура Кіровоградщини зобов’язала фермера повернути державі незаконно отриманні землі вартістю 1,8 млн грн

За принципової позиції прокуратури Кіровоградської області фермера зобов’язано повернути до державної власності сільськогосподарські землі площею 98 га, вартість яких становить 1,8 млн грн, які він протиправно отримав у користування.

Зокрема, відповідач, при орендуванні зазначеної землі, укрив факт про те, що він вже є землевласником та головою фермерського господарства, з метою уникнення процедури отримання землі на конкурсних засадах. Таким чином фермер протиправно отримав в оренду 98 га землі на пільгових умовах, без проведення земельних торгів.
Реалізуючи свої представницькі повноваження прокуратура області звернулася до суду з позовними вимогами про визнання недійсними наказів ГУ Держгеокадастру в області, договорів оренди земельної ділянки та зобов’язання фермера повернути її до державної власності. Рішенням апеляційного суду Кіровоградської області вказані позовні вимоги прокуратури задоволено в повному обсязі.
З огляду на аграрну специфіку регіону органи прокуратури й надалі приділятимуть значну увагу законності використання земель сільськогосподарського призначення.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 2121