Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.02.2018

Поліцейських, які підозрюються в «кришуванні» наркобізнесу відсторонено від займаних посад

Ленінський районний суд розглянув та задовольнив клопотання слідчого погоджене з процесуальним прокурором щодо відсторонення підполковника та майора одного з міських відділів поліції, які підозрюються у вимаганні та отриманні 10 тис грн неправомірної вигоди від займаних посад.

Нагадаємо, підозрюваних викрито на отриманні неправомірної вигоди 31 січня 2018 року працівниками прокуратури Кіровоградської області спільно з колегами УСБУ в області та відділу внутрішньої безпеки Національної поліції України. Кошти вони вимагали у місцевого мешканця за непритягнення останнього до кримінальної відповідальності за розповсюдження наркотичних засобів. За «кришування» його діяльності працівники поліції вимагали щомісячно сплачувати їм по 10 тис грн.
Правоохоронцям повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 (отримання неправомірної вигоди поєднане з її вимаганням) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від 5 до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна. Працівникам поліції визначено міру запобіжного заходу у виді тримання під вартою з можливістю внесення застави у 123 тис грн.


Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 1910