Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.07.2014

Засуджено кіровоградця, який в Інтернеті закликав до повалення конституційного ладу

Вироком Кіровського районного суду м. Кіровограда місцевого мешканця визнано винним у розповсюдженні матеріалів із закликами до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади.

Судом підтримано позицію державного обвинувача та призначено засудженому покарання у вигляді 2 років позбавлення волі. Зважаючи на те, що чоловік повністю визнав свою вину у вчиненому злочині, щиро покаявся, а також сприяв розкриттю злочину, його звільнено від відбування покарання з іспитовим терміном на 2 роки.
 Крім того, на засудженого покладено обов’язки, передбачені ст. 76 КК України, а саме: не виїжджати за межі України на постійне проживання без дозволу кримінально-виконавчої інспекції, повідомляти інспекцію про зміну місця проживання, роботи або навчання, з’являтися для реєстрації до кримінально-виконавчої інспекції.
 
Нагадаємо, засудженого було затримано працівниками Служби безпеки України в області за пропагування в мережі Інтернет ідей сепаратизму та екстремістської діяльності. Вказані матеріали підозрюваний розповсюджував з березня 2014 року через спеціально створений аккаунт у соціальній мережі, із зазначенням у ньому неправдивих ідентифікуючих даних.
Його дії було кваліфіковано за ч. 1 ст. 109 КК України (Розповсюдження матеріалів із закликами до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади).
 
Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 1919