Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.04.2016
Стан роботи із забезпечення доступу до публічної інформації в органах прокуратури Кіровоградської області 1 квартал 2016року
 
 
 
Відповідно до вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації» упродовж І кварталу 2016 року до органів прокуратури області надійшло 12 запитів на інформацію, із них 11 розглянуто, 1 надіслано іншому розпоряднику.
Із загального числа розглянутих, надано інформацію на 6 запитів, у наданні інформації відмовлено по 1 запиту, на 4 запити надано роз'яснення.
Запити на інформацію до органів прокуратури області надходили поштовим зв'язком - 7, електронною поштою – 3, на особистому прийомі подано – 2 запити.
Більшість із запитувачів, це громадяни, якими скеровано до органів прокуратури області 10 запитів. Від громадських організацій та від представників засобів масової інформації у поточному році надійшло по 1 запиту.
Запитувалась інформація з питань досудового розслідування - 2, кадрових - 4 та інших питань - 6.
Повторні запити, з причин неповноти надання запитуваної інформації, до органів прокуратури області не надходили.
Разом з тим, вжито ряд організаційно-практичних заходів щодо покращення роботи з розгляду запитів на інформацію.
За результатами вивчення стану роботи із забезпечення доступу до публічної інформації в органах прокуратури Кіровоградської області, керівниками місцевих прокуратур спрямовано інформаційний лист.
Крім того, за участі керівників місцевих прокуратур та їх заступників спільно із відділом розгляду звернень та прийому громадян проведено семінар, на якому розглянуто питання організації роботи із забезпечення доступу до публічної інформації та розгляду запитів в органах прокуратури.
Надано практичну допомогу в організації виконання вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації» керівнику Олександрійської місцевої прокуратури, та простажовано у структурному підрозділі керівника Новоукраїнської місцевої прокуратури.
Здійснено 3 виступи у засобах масової інформації. 
 
 
 
Підрозділ з питань
забезпечення доступу
до публічної інформації
 

кількість переглядів: 758