Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.03.2016
У прокуратурі Кіровоградської області відбувся навчально-методичний семінар з питань розгляду звернень, особистого прийому громадян та забезпечення доступу до публічної інформації.
Учасниками заходу зазначено, що забезпечення права на звернення громадянина до органів прокуратури є одним з важливих інструментів у реалізації конституційного права особи на захист з боку держави.
Після введення в дію деяких положень нового Закону України «Про прокуратуру», якими з відомства знято повноваження правозахисної функції, потік звернень дещо зменшився, однак на прокурорів покладається велика відповідальність за якість, повноту та неупередженість розгляду заяв, скарг та клопотань.
Також учасниками заходу обговорено організацію якісної роботи із забезпечення доступу до публічної інформації, як напряму діяльності органів прокуратури.
Семінар пройшов у формі живого діалогу між учасниками заходу, у ході якого вони обговорювали проблемні питання, які виникають на вказаних напрямах роботи, а також обмінювались думками та ділились досвідом.
Зазначимо, що прокуратурою області систематично проводяться науково-методичні семінари з актуальних питань прокурорської діяльності, які потребують дискусійного обговорення, аналізу позитивної та негативної практики, поширення позитивного досвіду з метою підвищення кваліфікації прокурорських працівників.

кількість переглядів: 605