Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.01.2016
Підсумки роботи прокуратури Кіровоградської області по виконанню вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації» у 2015 році.
На виконання вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації» та наказу Генерального прокурора України від 30.12.2015 № 430 «Про організацію діяльності органів прокуратури України з особистого прийому, розгляду звернень та забезпечення доступу до публічної інформації» органами прокуратури Кіровоградської області вживалися заходи, спрямовані на забезпечення права кожного на інформацію.
         Упродовж 2015 року до органів прокуратури Кіровоградської  області, відповідно до вимог Закону України "Про доступ до публічної інформації", надійшло 53 інформаційні запити, з яких 48 розглянуто, 5 – надіслано належним розпорядникам.
         Прокуратурами районного рівня розглянуто 26 запитів.
         За результатами розгляду 27 запитів надано інформацію, відмовлено у задоволенні 1 запиту (з питань досудового слідства), у 20 випадках запитувачами надавалось роз’яснення  вимог законодавства.
         Найчастіше запитувалась інформація з кадрових питань – 10 запитів, з питань досудового розслідування – 8, з питань представництва інтересів громадян та держави в суді – 5, з питань організаційно-розпорядчої діяльності про надання статистичної інформації – 2. З інших питань розглянуто  23 запити.
         Більшість запитів надійшло від громадян – 40. Від громадських організацій надійшло 8 запитів, від інших юридичних осіб – 3, від засобів масової інформації – 2.
Переважна більшість запитів надійшла до прокуратури поштою – 32, на особистому прийомі отримано 12 запитів, електронною поштою  - 9.       
          Органи прокуратури області і надалі забезпечуватимуть доступ до публічної інформації у визначених законодавством межах.

кількість переглядів: 682