Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.03.2023

"Безумовно, кадрові рішення будуть",– новий керівник прокуратури Кіровоградщини

Новий керівник прокуратури Кіровоградської області Ян Стрелюк розповів Суспільному про досвід роботи в органах прокуратури та плани на посаді.

Ваше призначення відбулося 23 лютого. Що ви за цей час встигли дізнатися про регіон, у якому будете працювати, з позиції компетенції роботи органів прокуратури?
Передусім, я ознайомився зі специфікою Кіровоградської області. Це, насамперед, стосується аграрних питань. Також, скільки встиг, познайомився з політичною елітою – це важливо у нашій діяльності, а також проаналізував стан злочинності на території регіону. Перше враження від Кіровоградської області у мене позитивне, але більш цілісну картину я зможу виокремити трохи згодом, протягом тижня, максимум.
Де ви працювали до призначення в Кіровоградську обласну прокуратуру?
В органах прокуратури працюю майже 25 років. Обіймав багато посад в різних прокуратурах. Починав з посади слідчого прокуратури одного з районів Києва, був начальником відділу управління прокуратури Києва, Київської області, очолював Полтавську обласну прокуратуру. На посаду керівника Кіровоградської обласної прокуратури призначений із офісу генерального прокурора.
Як ви вважаєте, чи робота в регіоні відрізняється від роботи, яка була у вас до цього, і чим?
Відмінності є: на загальнонаціональному рівні деякі інші завдання ставить перед нами керівництво. А що стосується потрапляння саме в Кіровоградську обласну прокуратуру – генеральний прокурор ухвалив таке кадрове рішення, бо необхідно було посилити роботу саме в цьому регіоні.
Що стосується специфіки аграрного регіону – були справи, коли ділянки виходили з власності громад і передавалися до приватних рук. Як реагує прокуратура на такі речі, що змінилося в роботі прокуратури щодо цього?
Нині є ряд кримінальних проваджень, які розслідують правоохоронні органи області, де Кіровоградська обласна прокуратура здійснює процесуальне керівництво – стосовно оборудок із землею. Це стосується як дій органів виконавчої влади, так і дій органів місцевого самоврядування. Декілька з цих проваджень вже направлені до суду. Що стосується повернення землі в державну чи комунальну власність, ми застосовуємо представницькі повноваження, які є у нас функціонально згідно Конституції України, тобто заявляємо позови про повернення таких земель в державну та комунальну власність.
Робота прокуратури в умовах війни: який акцент, у чому полягає завдання прокуратури в плані фіксації воєнних злочинів або виявлення колаборантів?
Ми розслідуємо усі кримінальні провадження, які стосується ракетних обстрілів, пошкодження цивільної інфраструктури, вбивства мирних громадян. Так, Кіровоградська область, на щастя, не охоплена бойовими діями, але розслідування воєнних злочинів РФ – це наш пріоритет. Крім цього, ми розслідуємо ряд кримінальних проваджень, які стосуються державних зрадників і колаборантів, які вчиняли злочини не тільки на території Кіровоградської області, але й допомагаємо колегам із суміжних областей, Донецької, Луганської, Запорізької, Херсонської. На жаль, дуже багато правоохоронців і державних службовців перейшли на бік ворога – ми даємо оцінку цим діям, спрямовуємо такі обвинувальні акти до суду і домагаємося найсуворіших вироків щодо них. Є питання розслідування кримінальних проваджень з ознаками корупції у сфері бюджету, землі. Але основний пріоритет – розслідування воєнних злочинів та злочинів проти основ національної безпеки.
Яка кількість таких кримінальних проваджень була 2022 року?
Для себе я виокремив статистику, яка стосується воєнних злочинів. З початку повномасштабної війни Кіровоградщина 17 разів піддавалася ракетним обстрілам – по регіону випустили десь пів сотні ракет різних типів. Нині зареєстрували десять кримінальних проваджень стосовно цього. Що стосується злочинів, пов’язаних зі збройною агресією – їх більше тисячі. Їх розслідують Служба безпеки України і Нацполіція. Це підслідність саме органів Служби безпеки, але всі правоохоронці підключилися до роботи з питань документування злочинів, огляду речових доказів і надання оцінки діям як військового керівництва РФ, так і конкретним військовослужбовцям. Я, до речі, перед призначення в Кіровоградську обласну прокуратуру очолював групу прокурорів, які розслідують воєнний злочин на території Київської області. І мною було спрямовано обвинувальний акт до районного суду Київської області щодо трьох військовослужбовців РФ, які катували місцевого мешканця на території гольф-клубу в Макарівському районі Київської області. Це, звичайно, спеціальне досудове розслідування, але ми встановили їх по фотоматеріалах, по відеоматеріалах, свідки це бачили. Тому ми не тільки надаємо вказівки підлеглим працівникам, а й кожен прокурор, незалежно від посади, має особисто перейматися і займатися саме цією категорією злочинів.
Якщо говорити про випадок, який ви назвали як приклад – чи достатньо повноважень у працівників прокуратури саме в процесі фіксації і збирання матеріалів до суду в плані воєнних злочинів з позиції законодавства? Чи достатньо в Україні законодавчої бази, правових механізмів на цьому етапі?
Нині національне законодавство дозволяє всім правоохоронним органам, серед яких і прокурор, збирати докази, які регламентуються кримінальним процесуальним кодексом України, і дозволяє притягати до відповідальності воєнних злочинців. Тобто важелі збору доказів, оцінки і висновку про достатність доказів для повідомлення про підозру конкретній особі у нас достатньо.
Чи є якась специфіка щодо державних зрадників, колаборантів, яка притаманна саме тим злочинам, які фіксуються на території області – це збір інформації, наприклад, одне з останніх затримань, коли чоловіка завербували через соцмережі, щоб він передавав координати важливих об’єктів та встановлював GPS-трекери. Чи є щось притаманне саме нашому регіону?
Взагалі тенденція (по країні – ред.) приблизно однакова. Якщо вести мову про державних зрадників – це, як правило, правоохоронці, державні службовці, працівники органів місцевого самоврядування, які перейшли на бік ворога, і тим чи іншим способом допомагали агресору на окупованих територіях. Що стосується безпосередньо колаборантів, то майже для кожної області характерні одні і ті ж приклади – це вербовка спецслужбами РФ і співпраця з ними. Але у 95% – це матеріальна вигода для наших громадян. На жаль, за невелику матеріальну винагороду люди йдуть на співпрацю з ворогом.
Нині Кіровоградською прокуратурою розслідується процедура закупівлі генераторів Знам’янською громадою в умовах воєнного стану. Чи вбачається там корупційна складова? Що вам відомо про цю справу?
Знаю про цю справу, ознайомився з нею, бо вона – одна з актуальних і резонансних в розрізі регіону. Мова йде про закупівлю 14 генераторів Знам’янською міською радою. Нині там тривають судові експертизи, після чого будуть висновки про наявність або відсутність складу злочину в діях певних осіб, серед яких і ті, які закуповували ці генератори. Але хочу наголосити, що ми працюємо у цьому напрямку не тільки по закупівлі генераторів, а будь-якої гуманітарної допомоги, робота із закупівлею на соціально-побутові потреби всіма органами державної влади і місцевого самоврядування. Я більш детально ознайомлюся із цим масивом кримінальних проваджень і зможу надати оцінку діям кожного працівника, який здійснював процесуальне керівництво в конкретному кримінальному проваджені.
Скільки триває перевірка прокуратурою закупівлі?
На жаль, у прокуратури нині немає повноважень проводити перевірки. Ми ці факти з’ясовуємо виключно через призму розслідування кримінальних проваджень. У нас немає тієї функції, яка була раніше – так званого загального нагляду. Тільки через призму розслідування кримінальних проваджень, збору доказів, призначення експертиз, допиту свідків і так далі.
Тобто для того, щоб контролювати закупівлі, потрібне звернення конкретної людини по конкретному випадку?
Так. Але не тільки звернення. Ми також працюємо з оперативними підрозділами усіх служб не тільки Кіровоградської області, а й центральних апаратів. Це стосується і СБУ, і органів Національної поліції. Звичайно, інформацію отримуємо з різних джерел, реалізовуємо її кримінально-правовими засобами.
Вже розумієте, що для вас буде пріоритетом в перші місяці роботи? Маєте якісь нововведення, які хотіли б привнести, якісні зміни в умовах роботи в регіоні?
Передусім, розслідування воєнних злочинів, злочинів збройної агресії, злочинів проти основ національної безпеки. Окремим блоком – злочини, пов’язані з корупцією, бюджетом, землею. Крім цього, я хотів би активізувати роботу – і я вже бачу напрямки, на яких ми це зробимо – щодо конфіскації активів громадян РФ, Республіки Білорусь, які володіють певними активами на території області. Це стосується не тільки якихось матеріальних активів, це стосується корпоративних прав, майна. Також ми зараз працюємо над спадщиною – коли громадяни РФ отримують у спадщину певні об’єкти нерухомості. Основне питання – це наповнення бюджету за рахунок російських активів. Це також конфіскація і передача в агентство по розшуку і розпорядженню активами об’єктів, які можуть принести гроші до державного бюджету. Там процедура досить проста: ми заарештовуємо певні об’єкти, якщо є підстави, передаємо в АРМА, і вони вже проводять конкурс – знаходять управителя цими активами, і, звичайно, цей управитель сплачує за це в державний бюджет. Крім цього, в розподілі між керівництвом обласної прокуратури зазначив питання захисту дітей.
2022 року працівники поліції зафіксували в регіоні вісім випадків суїциду або спроб суїциду саме серед дітей. Як убезпечити підлітків від самогубства – це філософське питання, але більшість цих випадків фіксувалися на території недобудов обласного центру. Яким чином прокуратура буде контролювати питання з недобудовами?
Дійсно, існує така проблема. На жаль, ми тільки констатуємо факт самогубства або спроби самогубства. Та прокуратура на сьогодні позбавлена можливості застосовувати якісь превентивні заходи. Для цього існують служба у справах дітей, районні відділі освіти, ювенальні поліцейські, які безпосередньо цим займаються. Але що стосується конкретно питання самогубства на недобудовах в місті Кропивницький, то місяць тому керівник окружної прокуратури провів міжвідомчу нараду із залучанням працівників поліції, органів місцевого самоврядування, де окреслив ці проблемні питання. Розпочали роботу з убезпечення від самогубства саме на недобудовах – це встановлення парканів, мурування вікон, входів і виходів. Це проблемне питання в полі нашого зору, і ми будемо приділяти цьому максимальну увагу.
Робота прокуратури в умовах війни і фіксація воєнних злочинів і міжнародне законодавство. Якщо брати наслідки обстрілу 22 жовтня 2022 року в Онуфріївській громаді, коли уламки ракети пошкодили близько 70 будівель – яким чином готують матеріали, наприклад, до Європейського суду?
Нині слідчі прокурори здійснюють збір доказів, оглядають кожен цей об’єкт, проводять судові експертизи з метою встановлення матеріальної шкоди, тому що це може вирахувати тільки експерт, який має спеціальні знання. Ці матеріали підсумовують, і коли ми вже закінчимо працювати з усіма об’єктами, будемо готувати матеріали – але не до Європейського суду з прав людини чи інших, створять спеціальний трибунал або це питання розглядатимуть в Міжнародному кримінальному суді в Гаазі.
Чим визначається тривалість збору матеріалів?
Якщо говорити про ситуацію в Онуфріївській громаді і про 70 пошкоджених будівель, то по кожній із них окремо треба провести судову будівельно-оціночну експертизу. З урахуванням тієї кількості експертів, які є на території Кіровоградської області з відділення науково-дослідного інституту судових експертиз, це не дуже швидкий процес, на жаль. Але ми будемо застосовувати усі важелі впливу, щоб максимально це прискорити.
У жовтні 2022 року затримали заступника керівника однієї з прокуратур регіону, його підозрюють у хабарництві. Якою буде ваша реакція, якщо такі випадки фіксуватимуться або будуть під час вашого керівництва?
Будь-який, навіть, на перший погляд маленький, прояв корупції буде каратися звільненням з органів прокуратури. Якщо це буде стосуватися безпосередньо моїх підлеглих – реакція буде дуже жорсткою. Якщо це буде, навіть, дрібний подарунок за виконання чи не виконання якихось службових обов’язків саме прокурором – реакція буде дуже жорстка.
Чи маєте ви свою команду, чи формуватимете її вже тут, перебуваючи на посаді керівника, і хто ці люди?
Передусім, хочу оцінити і мати уявлення про кожного працівника, який нині працює в органах прокуратури Кіровоградщини. Після цього робитиму якісь кадрові висновки. Але, безумовно, у мене є декілька людей, з якими я працював, яким я довіряю.
Звільнення будуть?
Скажімо так: не звільнення, а переміщення. Результати по деяких напрямках діяльності мене не влаштовують. Тому, безумовно, кадрові рішення будуть.

кількість переглядів: 425