Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.07.2023

Працевлаштувався на оборонпромне підприємство, щоб передавати ворогу секретну інфомацію – викрито жителя Кіровоградщини

За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури мешканцю Кропивницького району повідомлено про підозру у державній зраді (ч.2 ст.111 КК України).

За даними слідства, на початку 2023 року підозрюваний добровільно погодився співпрацювати з представниками спецслужб рф.  Чоловік за завданням ворожої розвідки цілеспрямовано  працевлаштувався на одне із оборонних підприємств Кіровоградщини. Він шпигував, збирав та передавав через Telegram інформацію про роботу об’єкта  вітчизняного оборонпрому.
У червні 2023 року підозрюваний, перебуваючи у службовому приміщенні, зробив фотознімки  низки документів щодо господарської діяльності оборонно-промислового підприємства із грифом таємно та передав їх месенжером представнику  російської спецслужби. При цьому чоловік усвідомлював наслідки своїх дій, що надану ним інформацію ворог  використає для підривної діяльності проти України.
У підозрюваного під час обшуку виявлено засоби зв’язку, які він використовував для прихованого листування з ворожою спецслужбою.
Підозрюваному обрано запобіжний захід  у виді тримання під вартою.
Досудове розслідування та оперативний супровід - Управління  СБУ в Кіровоградській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 303