Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.05.2018

На Кіровоградщині на хабарі у 20 тисяч доларів США викрито працівника управління захисту економіки

Працівники прокуратури Кіровоградської області спільно з співробітниками Служби безпеки в області та управління внутрішньої безпеки Нацполіції викрили працівника управління захисту економіки у Кіровоградській області ДЗЕ НПУ на вимаганні неправомірної вигоди у сумі двадцяти тисяч доларів США.

У ході досудового розслідування встановлено, що оперуповноважений вимагав від жителя області вказану суму коштів за непритягнення останнього до кримінальної відповідальності за підробку документів. Затримали працівника поліції після передачі посереднику частини неправомірної вигоди у розмірі дванадцяти тисяч доларів.
Вказаній особі оголошено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України - прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою.
Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.
Прокуратура наполягатиме на мірі запобіжного заходу для оперуповноваженого у виді тримання під вартою.
Досудове розслідування триває.



Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 1540