Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.09.2016

Прокуратурою Кіровоградської області викрито двох податківців-хабарників

Слідчим відділом прокуратури Кіровоградської області спільно із оперативними працівниками Управління Служби безпеки України у Кіровоградській області за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб, поєднане з вимаганням) затримано начальника Новоукраїнської об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Кіровоградській області та його підлеглого начальника одного з відділів цієї інспекції.

Установлено, що вказані особи вимагали від суб’єкта підприємницької діяльності неправомірну вигоду в розмірі 100 тис грн за вирішення питання щодо нарахування меншої суми штрафних санкції за порушення, виявлені в ході проведеної перевірки дотримання вимог податкового законодавства.
Під час отримання частини коштів у сумі 80 тис грн податківців було затримано, грошові кошти вилучено.
Наразі проводяться першочергові слідчі (розшукові) дії.

Довідково: санкція ч. 3 ст. 368 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.
 
Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 1173