Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.01.2024

Привласнення коштів на ремонті укриття навчального закладу та приміщення для переселенців

Йдеться про 140 тис грн бюджетних коштів, які були привласнені підрядником робіт. Наразі слідство у справі завершено. Подальшу долю обвинуваченого вирішуватиме суд.

Ювенальними прокурорами Знам’янської окружної прокуратури затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно керівника товариства за фактом   привласнення майна шляхом  зловживання службовим становищем та службового підроблення  (ч.4 ст.191, ч.1 ст.366 КК України).     
 
За даними слідства у 2022 році між відділом освіти, молоді та спорту Суботцівської сільської ради Кропивницького району та ТОВ укладено договір поточного ремонту укриття цивільного захисту та приміщення «Володимирівської філії Мошоринського ліцею» під потреби  внутрішньо переміщених осіб.
 
Підрядник, достовірно знаючи про те, що роботи по об’єкту ним виконано не в повному обсязі, власноруч підписав та скріпив печаткою товариства акти приймання виконаних робіт та  вартості устаткування, які містили завідомо неправдиві відомості.
 
Згідно висновку судової будівельно-технічної експертизи протиправні дії підрядника через завищення обсягів  та  вартості будівельних робіт  спричинили збитки  місцевому відділу освіти  у 140 тис гривень.
 
Досудове розслідування  - Кропивницьке РУП ГУНП в Кіровоградській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 615