Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.01.2024

Забруднення земель зі збитками у 3,5 млн грн: повідомлено про підозру директору підприємства на Кіровоградщині

За процесуального керівництва Олександрійської окружної прокуратури повідомлено про підозру колишньому директору товариства за фактом забруднення  земель, що завдало шкоди довкіллю (ч.1 ст.239 КК України).

Слідством встановлено, що у 2021 році між Олександрійською міською радою та підприємством, яке очолював підозрюваний укладено договір про надання послуг із утримання та захоронення побутових відходів на території сміттєзвалища у м. Олександрія.
 
Товариство розміщувало відходи у несанкціонованих місцях, поза  відведеними для цього межами, що призвело до  забруднення та засмічення земель твердими побутовими відходами та нетоксичними промисловими відходами. Засмічені відходами земельні ділянки мають сільськогосподарське призначення  і  є  землями запасу місцевої територіальної громади.
 
Слідчі з’ясували, що  підприємство підозрюваного  використовувало ділянки під сміттєзвалище без  будь-яких правовстановлюючих документів.
 
За висновком експертних  досліджень протиправні дії з боку ТОВ спричинили державі майнову шкоду на загальну суму понад 3,5 млн гривень.
 
У рамках розслідування буде надано правову оцінку також  і діям посадових осію міської ради.
 
Досудове розслідування -  ГУНП  в  Кіровоградській області, оперативний супровід – УСБУ в  Кіровоградській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 440