Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.01.2024

Судитимуть посадовця Долинської міської ради

Придбав для підприємства генератор за суттєво завищеною ціною. Його обвинувачують у зловживанні  службовим становищем.

Прокурори Кіровоградської обласної прокуратури затвердили та скерували до суду  обвинувальний акт стосовно керівника комунального підприємства Долинської міської ради за фактом зловживання службовим  становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч.2 ст.364 КК України).
 
За даними досудового розслідування посадовець, будучи відповідальним за здійснення публічних закупівель, провів на початку 2023 року процедуру закупівлі дизельного генератора в інтересах місцевого підприємця. Дизельний генератор був придбаний для потреб комунального підприємства за суттєво завищеною ціною.
 
Згідно з висновками проведених експертиз, внаслідок зловживання обвинуваченого своїм службовим становищем, місцевому бюджету завдано збитків на суму понад 800 тис гривень.
 
За вчинене фігуранту справи загрожує  від  3 до 6 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади та займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
 
Досудове розслідування - СУ ГУНП в області, оперативний супровід  - УСБУ в області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 428