Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.01.2024

Резонансне убивство біля нічного клубу в Кропивницькому: прокурори відстояли в апеляції довічне ув’язнення

Прокурори Кіровоградської обласної прокуратури  в апеляційному суді відстояли найбільш суворе покарання – довічне позбавлення волі  двом жителям Кропивницького. Їх засуджено за вчинення умисного убивства  генерала податкової служби за попередньою змовою групою осіб  (п.п.12,13 ч.2  ст.115 КК України).

Прокурори у суді довели, що  убивство у травні  2014 року поблизу одного із нічних розважальних закладів міста було умисним. Конфлікт між потерпілим та засудженими виник  у приміщенні закладу, де останні вчиняли хуліганські дії, -  ображали словесно потерпілого, штовхали та відкрито провокували конфліктну ситуацію. Продовження з’ясування стосунків відбулося на проїзній частині дороги, поблизу клубу. Засуджені, маючи умисел на  позбавлення життя чоловіка,  повалили його на землю  та наносили  множинні удари руками  та ногами  по голові  потерпілого допоки той не втратив свідомість, а потім перетягли його через бордюр до тротуару та втекли з місця події.  Потерпілого з множинними травмами доставили до лікарні, де він помер.
 
Відзначимо, що обидва засуджені раніше уже притягувалися до кримінальної відповідальності за вчинення особливо тяжких злочинів.
 
Прокурори у районному суді  у серпні 2022 року домоглись максимального покарання для фігурантів справи -  довічного ув’язнення. Засуджені та захисники  не погодились з призначеним судом першої інстанції  покаранням та подали  апеляційну скаргу, в якій просили скасувати вирок.
 
Заслухавши доводи сторін,  Кропивницький апеляційний суд підтримав  позицію прокурора, залишив без задоволення апеляційну скаргу сторони захисту, а вирок щодо обох засуджених – без змін.

кількість переглядів: 441