Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.01.2024

Вимагав хабар за укладання договору оренди приміщення коледжу

Ціна «питання» оренди державного приміщення 2 тис доларів США. Наразі фігуранта затримано.

За процесуального керівництва прокурорів Олександрійської окружної прокуратури повідомлено про підозру  у корупційному злочині  службовій особі аграрного коледжу Кіровоградщини (ч.3 ст.368 КК України).
 
За даними слідства,  підозрюваний  вимагав та отримав від місцевого підприємця неправомірну вигоду у розмірі 2 тис доларів США. Працівник Олександрійського коледжу, що є структурним підрозділом Білоцерківського національного аграрного університету, за неправомірну вигоду обіцяв позитивно вирішити питання щодо  укладання  договору оренди  приміщень цього навчального закладу. Йдеться про  цокольний поверх гуртожитка, який  надавали в оренду під підприємництво.
 
Неправомірну вигоду отримував у два транші. Затримали його на місці злочину, під час отримання другої частини коштів у  сумі 1 тис доларів США.
 
Прокурори  уже скерували до суду клопотання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу тримання під вартою.
 
Триває слідство, у рамках якого буде надано правову оцінку й іншим посадовим особам, які можуть бути причетними  до злочину.
 
Досудове розслідування -  Олександрійський РВП ГУНП  в Кіровоградській області, оперативний супровід – УСБУ в Кіровоградській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 487