Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.01.2024

Інформував ворога через соцмережі про місця дислокації ЗСУ на Кіровоградщині

Наразі за клопотанням прокурорів інформатора взято під варту без права на заставу.

За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури повідомлено про підозру мешканцю Кропивницького за фактом несанкціонованого поширення інформації  щодо переміщення або розміщення ЗСУ,  вчинене  в умовах воєнного стану (ч.2 ст. 114-2 КК України).
 
За даними слідства підозрюваний з початку повномасштабного вторгнення схвалював збройну агресію проти України. Чоловік відстежував військові обʼєкти, збирав інформацію про базування Сил оборони та розміщення авіаційної техніки. Згодом отриману інформацію розповсюджував в проросійських чатах та спільнотах з використанням низки анонімних профілів мессенджеру «Telegram».
 
Під час обшуку за місцем проживання підозрюваного  вилучено комп’ютерну техніку та мобільний термінал з доказами протиправної діяльності.
 
За клопотанням прокурорів фігуранту справи обрано запобіжний захід тримання  під вартою без права внесення застави.
 
Досудове розслідування - УСБУ в Кіровоградській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


кількість переглядів: 456