Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.01.2024

Налагодили схему постачання наркотиків до Кропивницького СІЗО: членів злочинного угруповання на чолі з так званим «смотрящим» за установою судитимуть

Наразі задокументовано численні факти постачання наркотиків до слідчого ізолятора та збут їх серед утриманців установи. Кримінальному авторитету та трьом учасникам групи загрожує до 12 років ув’язнення.

Прокурорами Кіровоградської обласної прокуратури затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт за фактом умисного встановлення та поширення  злочинного впливу у Державній установі «Кропивницький слідчий ізолятор», а також незаконного придбання, зберігання, пересилання з метою збуту та передачі наркотичних засобів, вчинених організованою групою ( ч.2 ст.255-1, ч.3 ст.307 КК України).
 
За даними слідства канал постачання наркотичних речовин, зокрема  метадону та канабісу, до місць несвободи, налагодив так званий «смотрящий» за спецустановою.  Останній, наразі  є підсудним у кількох кримінальних провадженнях, що слухаються зараз у судах області.
 
До складу  ОЗГ входило ще  двоє арештантів СІЗО, наближених до «смотрящего» та особа з волі, яка власне і відповідала за придбання наркотиків та їх переправлення  у СІЗО.  Наркотичні засоби формували у виді закладок та передавали їх до спецустанови поштовим зв’язком,  замаскувавши у засоби гігієни та продукти харчування. 
 
Наразі відносно усіх учасників угруповання застосовані запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.
 
Досудове розслідування - ГУНП  в області, оперативний супровід – УСР.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 400