Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.12.2023

Судитимуть керівника управління Держаудитслужби в області та ще одну особу керівної ланки цього управління

Посадові особи  обвинувачуються у зловживанні службовим становищем, зі збитками для держави у 600 тис грн. Фігурантки справи  «не помітили» заволодіння  бюджетними коштами під час ремонту доріг.

Прокурори Кіровоградської обласної прокуратури направили до суду обвинувальний акт за фактом зловживання службовим становищем  начальником управління Східного офісу Держаудитслужби в Кіровоградській області та заступником начальника структурного підрозділу вказаного органу ( ч.2 ст.28, ч.2 ст. 364 КК України).
 
За даними досудового розслідування, вказані службові особи безпідставно зазначили у акті перевірки держзакупівель про відшкодування виявлених в ході перевірки фактів заволодіння бюджетними коштами. Йдеться про суму у  600 тис. грн., які були привласнені підрядником під час ремонту вулиці у місті Новомиргород. Як результат не були вжиті передбачені законом заходи щодо усунення виявлених перевіркою порушень законодавства та повернення до державного бюджету вказаної суми.
 
Обвинуваченим за скоєне, згідно санкції  інкримінованої статті, загрожує покарання  від 3 до 6 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади та займатися певною діяльність на строк до трьох років.
 
Оперативний супровід – УСР, за сприяння Держаудитслужби України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 990