Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.12.2023

Передавав дані про переміщення військових та авіацію - у Кропивницькому засудили ворожого інформатора

За публічного обвинувачення прокурорів Кіровоградської обласної прокуратури мешканця м. Кропивницького визнано винним у державній зраді (ч.2 ст.111 КК України). Його засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прокурори довели  у суді,  що  55-річний   чоловік добровільно  вступив у злочинну змову з представником держави-агресора з метою надання допомоги у проведенні підривної діяльності проти України.
 
Засуджений здійснював відео та фотофіксації   військових частин, розміщення військової техніки в регіоні, логістичні ланцюжки їх переміщення, для  подальшого здійснення  ракетних ударів. Також територій об’єктів критичної інфраструктури обласного центру, зокрема залізничного та повітряного сполучення. Зібрані відомості передавав представникам збройних сил РФ. За це отримував від російських кураторів грошову винагороду. Слідством встановлено, що на банківський рахунок засудженого  за  виконану роботу було  перераховувано близько 50 тис гривень.
Затримали його безпосередньо на місці вчинення злочину у березні цього року. У цей час обвинувачений виконував чергове завдання  -  робив  детальний фото та відеозвіт  про  розміщення  військової авіації.
 
Досудове розслідування здійснювали  слідчі  УСБУ України в Кіровоградській області.
 
Це уже третій вирок за державну зраду ухвалений  на Кіровоградщині.


кількість переглядів: 1009