Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.12.2023

Збували контрафактні тютюнові вироби та сурогатний алкоголь: у Кропивницькому викрито членів злочинної групи

За попередніми підрахунками щомісячний дохід фігурантів справи від незаконної діяльності сягав 5 млн гривень.

За процесуального керівництва Кропивницької окружної прокуратури припинено діяльність злочинної групи з реалізації контрафактних підакцизних тютюнових виробів  та алкогольних напоїв відомих світових марок.
 
Відповідно до отриманих даних, на території обласного центру діяла група осіб, яка налагодила масштабний збут незаконно виготовлених тютюнових виробів з підробленими марками акцизного податку або взагалі без таких та сурогатного алкоголю.
 
Зберігання товару ділки здійснювали в орендованих гаражних приміщеннях, власних автомобілях та за місцем проживання.
 
Під час проведення 11 одночасних санкціонованих обшуків вилучено   понад 60 тис пачок цигарок загальною вартістю 4,2 млн грн, майже 600 літрів сурогатного алкоголю, хімікати для виготовлення контрафактного алкоголю, а також національну та іноземну валюту в еквіваленті більше мільйона гривень.
 
Триває досудове розслідування кримінального провадження за ч.3 ст.204, ч.3 ст.199 КК України.
 
Прокуратура звернулася до суду із клопотанням щодо накладення арешту на вилучений товар.
 
Наразі вживаються заходи задля встановлення усіх причетних до незаконної діяльності осіб та притягнення їх до кримінальної відповідальності.
 
Досудове розслідування - ГУНП в Кіровоградській області, оперативний супровід – УСБУ  в області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


кількість переглядів: 729