Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.07.2017

Прокурори Кіровоградщини вирішили 2,2 тисячі звернень громадян за останні півроку

До органів прокуратури Кіровоградської області упродовж поточного року надійшло 3,2 тис звернень, що на 6% менше, у порівнянні з минулим роком.

Незначному зменшенню кількості звернень сприяло позбавлення прокуратури ряду повноважень, врегулювання порядку вирішення звернень у кримінальній та некримінальній сферах, активізація представницької діяльності та ін. Основними ж чинниками надходження звернень до органів прокуратури  залишається  необізнаність громадян щодо порядку захисту своїх конституційних прав і свобод, неспроможність системи безоплатної правової допомоги забезпечити надання якісної правової допомоги усім бажаючим, безвідповідальне ставлення до людських проблем чиновників виконавчої гілки влади та місцевого самоврядування, тощо.
З числа звернень, що надійшли, близько тисячі (966 звернень або 30%) скеровано за належністю відповідному органу чи посадовій особі через відсутність у прокуратури передбачених законом повноважень щодо розгляду питань, викладених у скаргах.
Із вирішених 2,2 тис звернень, 45 скарг надійшло від народних депутатів України.  Звернення мали різний характер. В більшості випадків скарги надходили з питань з питань досудового розслідування у кримінальних провадженнях та представництва інтересів держави в суді.
Керівниками органів прокуратури області прийнято 151 звернення. Крім того, щомісячно здійснюється прийоми громадян за місцем праці та проживання громадян та прийоми осіб, які перебувають в місцях позбавлення волі, зокрема, організовано 13 виїзних прийомів керівництвом прокуратури області за місцем праці і проживання громадян та 11 виїздів до установ виконання покарань.
Відповідно до вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації» упродовж І півріччя 2017 року до органів прокуратури області надійшло 34 запити на інформацію, що на 18% більше, порівняно з минулим роком, із них 31 вирішено, 3 надіслано іншому розпоряднику. Із загального числа розглянутих, надано інформацію на 25 запитів, у наданні інформації відмовлено по 5 запитах, на 14 запитів надано роз'яснення.
 
Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 1751