Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.12.2016

У Кропивницькому прокуратура спільно з поліцією викрила схему видачі водійських посвідчень за хабар

Кіровоградською місцевою прокуратурою спільно з працівниками Управління захисту економіки в Кіровоградській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України викрито незаконну схему видачі посвідчень на право керування транспортними засобами за неправомірну вигоду.

Зокрема, викладач однієї з автошкіл вимагав від слухачів по 1300 грн за успішне складання з першого разу тестового та практичного іспитів на право керування транспортним засобом та видачу посвідчень категорії «В». Після отримання коштів підозрюваний особисто вводив правильні відповіді замість осіб, які фактично повинні були складати іспит.
В ході проведення слідчих дій задокументовано факт отримання викладачем 16,9 тис грн неправомірної вигоди від 13 учнів автошколи.
На даний час, викладача затримано у порядку ст. 208 КПК України. Йому    повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369-2  (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Перевіряється причетність інших осіб до скоєння вказаного злочину.
Досудове слідство триває.
 
Прес-служба прокуратури Кіровоградської області             

кількість переглядів: 4460