Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.03.2024

Заступник Генпрокурора Ігор Мустеца провів нараду на Кіровоградщині

За дорученням Генерального прокурора його заступник Ігор Мустеца здійснив робочу поїздку на Кіровоградщину.
 

У рамках візиту він провів нараду з керівництвом правоохоронних і силових структур регіону, а також керівниками структурних підрозділів обласної прокуратури та окружних прокуратур.
 
 
 
Ігор Мустеца акцентував увагу присутніх на першочергових завданнях роботи відомства на поточний рік, визначених координаційною нарадою в Офісі Генпрокурора.
 
Насамперед підкреслив, що незмінним ключовим пріоритетом у роботі прокурорів в умовах повномасштабного збройного вторгнення рф в Україну залишається максимально якісне та ефективне документування злочинів країни-агресора, а також їх розслідування. 
 
«В умовах сьогодення зусилля органів правопорядку мають бути об’єднані задля спільної мети – протидії зовнішньому та внутрішньому ворогу. Передусім це стосується викриття фактів держзради, колабораціонізму, глорифікації та пособництва країні-агресору, особливо серед посадовців державної влади та правоохоронців», – зауважив заступник Генпрокурора.
 
Він наголосив на посиленні роботи регіональних прокурорів на низці пріоритетних напрямів, таких як боротьба з корупцією, кібербезпека, протидія злочинам, вчиненим організованими злочинними угрупованнями, особливо у бюджетній, земельній та лісовій сферах, протидія обігу наркотиків і зброї, а також розкраданню українських надр.
 
«Надважливими завжди були безпека та захист прав найвразливішої категорії наших громадян – дітей, а тим більше у воєнний час», – зазначив Ігор Мустеца.
 
Також додав, що з огляду на сільськогосподарську специфіку Кіровоградщини, посиленої уваги з боку прокурорів вимагає питання додержання законодавства в агропромисловій сфері.
 
Заступник Генерального прокурора вказав на конкретні недоліки та прорахунки у роботі прокурорів на окремих напрямах, що потребують невідкладних доопрацювань та усунення. Він заслухав звіти відповідальних керівників, шляхи та алгоритми дій для покращення стану справ.
 

кількість переглядів: 148