Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.04.2019

У прокуратурі відбулась оперативна нарада з питань міжнародного співробітництва

Специфіку, особливості та проблематику діяльності прокурорів під час досудового розслідування кримінальних проваджень, які надійшли в порядку перейняття від компетентних органів іноземних держав обговорено на оперативній нараді, що відбулась в прокуратурі Кіровоградської області.

Захід відбувся під головуванням заступника прокурора області Олега Гладкіх та за участі прокурорів місцевих прокуратур, керівників структурних підрозділів апарату прокуратури області.
Відкриваючи захід Олег Гладкіх зазначив, що для виконання завдань міжнародного співробітництва під час кримінального провадження прокуратурі надано широкі права. «Прокуратура уповноважена від імені держави направляти запити до компетентних органів іншої держави, вирішувати відповідно до закону питання на вказаному напрямі під час кримінального провадження, інформувати про прийняті рішення. Для забезпечення належної якості такої роботи прокуратура області контролює кожне кримінальне провадження, перейняте з-за кордону», - зазначив заступник.
У ході наради обговорено специфіку, особливості та проблематику міжнародно-правової діяльності органів прокуратури. Звернуто увагу присутніх на те, що забезпечення надання міжнародно-правової допомоги належним, ефективним та законним шляхом є важливим аспектом для здійснення успішного процесу міжнародної співпраці у кримінальних провадженнях, не тільки з точки зору виконання вимог відповідних конвенцій чи договорів, але, також, з огляду потреби щоденної роботи прокурора.
За результатами обговорення нарадою прийнято ряд конкретних заходів до активізації роботи на вказаному напрямі прокурорської діяльності.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 1398