Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.11.2017

Прокуратурою Кіровоградської області на отриманні 150 тис грн неправомірної вигоди викрито високопосадовця РДА та мерії

Працівниками прокуратури Кіровоградської області спільно з співробітниками управлінням захисту економіки в області Департаменту захисту економіки Національної поліції України та слідчих працівників Головного управління Національної поліції в області на отриманні 150 тис грн неправомірної вигоди викрито першого заступника голови РДА та заступника міського голови одного із міст Кіровоградщини.

Неправомірну вигоду чиновники отримали від підприємця за вирішення питання щодо надання земельної ділянки площею 600 кв м на території міського сміттєзвалища для встановлення лінії по переробці та сортування сміття.
Посадовці затримані в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.
Правова кваліфікація кримінального правопорушення ч. 3 ст. 368 (отримання неправомірної вигоди поєднане з її вимаганням) Кримінального кодексу України. Сьогодні їм буде повідомлено про підозру.
За вказаний злочин посадовцям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.
Наразі прокуратурою готується клопотання до суду щодо обрання вказаним особам міри запобіжного заходу та клопотання про відсторонення їх від виконання посадових обов”язків на час досудового розслідування.


Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 1940