Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.11.2017

Високопосадовцю райдержадміністрації, викритого на хабарі, обрано запобіжний захід

За процесуального керівництва прокуратури Кіровоградської області голові райдержадміністрації, викритому на вимаганні та отриманні неправомірної вигоди, повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 (одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище неправомірної вигоди у великому розмірі поєднане з вимаганням) Кримінального кодексу України.

Сьогодні, 17 листопада, високопосадовцю судом обрано міру запобіжного заходу у виді тримання під вартою з можливістю внесення застави у 128 тис грн. Також судом розглянуто та задоволено клопотання слідчого про відсторонення вказаної особи від займаної посади на час досудового розслідування.

Нагадаємо, посадовця було затримано працівниками прокуратури області спільно з співробітниками управлінням захисту економіки в області Департаменту захисту економіки Національної поліції України та слідчих працівників Головного управління Національної поліції в області 15 листопада 2017 року, у службовому кабінеті, під час отримання неправомірної вигоди у розмірі 5 тис грн. Кошти він вимагав та отримав за видачу дозволу на проведення санітарної чистки лісосмуг за межами населених пунктів.
За вказаний злочин голові РДА загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 1683