Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.10.2017

На Кіровоградщині при спробі дати прокурору неправомірну вигоду викрито керівника ДУ «Кропивницька установа виконання покарань № 14»

Слідчі прокуратури Кіровоградської області спільно з працівниками служби безпеки України в області та за участі Генеральної інспекції Генеральної прокуратури України затримали начальника державної установи «Кропивницька установа виконання покарань № 14», який намагався надати неправомірну вигоду працівнику прокуратури.

Прокуратурою області, 18 жовтня 2017 року, викрито керівника УВП №14, який систематично вчиняв спроби «домовитися» з працівником прокуратури. Високопосадовець замість того, щоб усунути суттєві порушення в діяльності установи, на які неодноразово вказувала прокуратура, за кошти у сумі 2400 грн та інші матеріальні цінності намагався домовитися аби прокурор їх «не помічав», а також не ініціював питання про притягнення його, як керівника, до відповідальності за документами прокурорського реагування.
Про пропозицію надання неправомірної вигоди прокурор повідомив керівництво, відтак – завдяки його принциповості правопорушника було затримано після вчинення злочину.
Вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України (надання неправомірної вигоди особі, що займає відповідальне становище) та обрання міри запобіжного заходу.
Зауважимо, що санкція ч. 3 ст. 369 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 2333