Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.10.2017

Встановлено особу причетну до рейдерського захоплення ТОВ «Нива 2010»

Прокуратурою Кіровоградської області в рамках досудового розслідування кримінального провадження за фактом шахрайського заволодіння майном ТОВ «Нива 2010» (Кіровоградський район) встановлено особу причетну до вчинення протиправних дій.

Про це повідомив заступник прокурора області Андрій Рудницький: «Незважаючи на те, що останні встановленні власники, щодо яких наявні дані про реєстрацію корпоративних прав ТОВ «Нива 2010», набули їх на підставі декількох послідовних угод, у тому числі з використанням офшорних фірм, незаконні угоди та особу причетну до вчинення протиправних дій слідством встановлено. Підозрюваний у вчиненні рейдерського захоплення аграрного підприємства є представник фірми, на користь якої був підписаний договір дарування корпоративних прав».
За його словами на даний час вказаній особі готується повідомлення про підозру у підробленні документів, які подаються для проведення державної реєстрації та протиправному заволодінні майном підприємства (ч.1 ст.205-1 ч.3 ст. 206-2 ККУ).
Детально зупинився заступник прокурора області й на стані слідства у інших кримінальних справах, пов’язаних з спробами рейдерського захоплення ТОВ «Нива-2010».
«У двох кримінальних провадженнях по цьогорічним подіям на території спірного агропідприємства досудове слідство завершено. Мова йде про вчинення групою осіб хуліганства із застосуванням вогнепальної зброї, що мало місце 23 травня та спроби захоплення території підприємства, що відбулася 26 червня.
По першій справі слідством встановлено, що група осіб, які уклали угоду з «новим» керівництвом агропідприємства про охорону товарно-матеріальних цінностей, здійснили з вогнепальної зброї ряд пострілів у бік селян та працівників, які висловлювали невдоволення зміною керівництва. Від таких злочинних дій двоє громадян отримали вогнепальні поранення в область плеча та кисті руки. За вчинення вказаних злочинних дій перед судом постануть 6 осіб.
Що стосується другого провадження. Завершено і слідство за фактом спроби захоплення території підприємства «Нива 2010», що відбулася 26 червня 2017 року. Обвинувальний акт за ч. 3 ст. 206 (протидія законній господарській діяльності, вчинена організованою групою) Кримінального кодексу України відносно 25 підозрюваних осіб скеровано до суду для розгляду по суті».
Насамкінець, він наголосив, що скоординована та якісна робота при розслідуванні справ вказаної категорії була і є пріоритетною для всіх правоохоронних органів регіону.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 3561