Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.08.2017

На Кіровоградщині припинено діяльність міжрегіонального конвертаційного центру з обігом коштів у 200 млн грн на рік

Прокуратурою Кіровоградщини спільно з Головним управлінням Державної фіскальної служби у Кіровоградській області та Управлінням Служби безпеки України в Кіровоградській області припинено діяльність конвертаційного центру.

У рамках кримінального провадження, зареєстрованого за ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах), ч. 1 ст. 205 (фіктивне підприємництво) Кримінального кодексу України встановлено, що угрупування діяло на території Кіровоградської, Київської та інших областей.

Діяльність 8 членів групи була спрямована на ухилення від оподаткування та переведення коштів у готівку. Такі незаконні дії полягали в отриманні на рахунки підконтрольних їм суб’єктів господарювання коштів від суб’єктів господарювання, як платників, так і не платників ПДВ, та у подальшому переведенню їх у готівку. Упродовж року таким чином було прокронвертовано більше 200 млн грн, чим завдано мільйонні збитки державному бюджету.

Наразі діяльність конвертаційного центру припинена. Прокуратурою проведено ряд санкціонованих обшуків за місцем проживання фігурантів кримінального провадження та місцем знаходження суб’єктів незаконної господарської діяльності. За їх результатами виявлено грошові кошти в національній валюті на загальну суму близько 350 тис грн, 21 печатку фіктивних підприємств, фінансову та бухгалтерську документацію, комп’ютерну техніку, пластикові банківські картки, розрахункові та чекові книжки, накопичувачі пам’яті, чорнові записи та ін.

Досудове розслідування триває.


Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 2146