Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.03.2017

Фальсифікований алкоголь на 34 млн грн вилучили на Кіровоградщині (ФОТО)

Прокуратурою Кіровоградської області спільно з Головним управлінням Державної фіскальної служби у Кіровоградській області викрито схему незаконного виробництва та збуту алкогольної продукції, виготовленої з недоброякісної сировини, і вилучено з незаконного обігу близько 100 тис літрів спиртовмісної речовини.

В рамках розслідування кримінального провадження, зареєстрованого за ч. 3 ст. 204 КК України (незаконне виготовлення алкогольних напоїв, тютюнових виробів або інших підакцизних товарів, з недоброякісної сировини (матеріалів), що становлять загрозу для життя і здоров'я людей, а так само незаконний збут таких товарів, що призвело до отруєння людей чи інших тяжких наслідків), встановлено, що групою осіб на території Кіровоградської та Дніпропетровської областей здійснювалося незаконне виготовлення алкогольної продукції з недоброякісної сировини, що становить загрозу для життя та здоров’я людей, яка у подальшому реалізовувалася мешканцям Кіровоградської області та інших регіонів України.
На підставі ухвал суду прокурорами проведено 16 обшуків. За їх результатами припинено діяльність 3 незаконних виробництв підакцизних товарів, вилучено продукції на загальну суму 34 млн грн та 222 тис грн готівкових коштів.
Слідчі дії тривають.

Довідково: санкція ч. 3 ст. 204 КК України передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років з вилученням та знищенням вироблених товарів та з конфіскацією обладнання для її виготовлення.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 2802