Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.09.2016

Колишній чиновник, якого судять за отримання неправомірної вигоди, знову скоїв корупційний злочин

Слідчим відділом прокуратури Кіровоградської області на вчиненні корупційного злочину викрито колишнього завідувача сектору з питань державної реєстрації Олександрійської РДА.

Колишній чиновник, який обвинувачується у скоєнні аналогічного злочину у червні поточного року, але за рішенням суду знаходиться під заставою, вимагав у мешканця міста Олександрія неправомірну вигоду за вплив на прийняття службовими особами сектору з питань державної реєстрації Олександрійської РДА позитивного рішення про реєстрацію земельної ділянки, яку заявник отримав у спадщину та право власності на яку за ним визнано судом.
Корупційна схема вирішення такого роду питань полягала утому, що крім сплати передбачених законом платежів, необхідно сплатити колишньому посадовцю 3 тис грн за «послуги» та 800 грн за «узгодження» питання в Держгеокадастрі.  
Вчора, в місті Олександрія після отримання 3 тис грн він був затриманий слідчими прокуратури області разом із співробітниками Управління захисту економіки в Кіровоградській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України.
За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.369-2 КК України (зловживання впливом).
Наразі вказана особа затримана в порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру у скоєнні вказаного злочину та обрання запобіжного заходу.
Досудове розслідування триває.  
 
Прес-служба прокуратури Кіровоградської області             

кількість переглядів: 2042