Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.09.2016

Прокуратурою викрито злочинні дії службовців будівельних підприємств

Службові особи одного із підприємств м. Олександрії, нехтуючи вимогами містобудівного законодавства, ухилились від сплати до бюджету пайової частки у розмірі 364 тис грн. За даним фактом Олександрійською місцевою прокуратурою розпочато кримінальне провадження.

Так, після завершення будівництва 32-х квартирного житлового будинку у   м. Олександрія службові особи товариства звернулись до Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю з декларацією про готовність об’єкта до експлуатації. Вартість вказаної будівлі склала 9,1 млн грн. Проте, відповідно до вимог чинного законодавства службовці, попередньо, повинні були звернутись до міськради для укладання договору пайової участі, за яким сплатити у бюджет 4% кошторисної вартості будівництва, але цього не зробили.
Таким чином, підприємство ухилилось від пайової участі у розвитку інфраструктури міста, що спричинило тяжкі наслідки у виді ненадходження 364 тис грн грошових коштів до місцевого бюджету.
Кримінальне провадження розпочато за ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.
Варто зазначити, що в рамках досудового розслідування, місцевою прокуратурою вживаються заходи представницького характеру до надходження у бюджет зазначеної суми коштів.
Аналогічні порушення містобудівного законодавства виявлено Кіровоградською місцевою прокуратурою при здачі до експлуатації реконструйованого комплексу будівель виробничої бази у обласному центрі кошторисною вартістю 27 млн грн. Правова кваліфікація злочину ч. 1 ст. 364 Кримінального кодексу України.
Досудові розслідування у вказаних кримінальних провадженнях тривають.
     
Прес-служба прокуратури Кіровоградської області             

кількість переглядів: 1817