Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.08.2016

На Кіровоградщині викрито зухвалу конвертаційну схему за участі державного підприємства

Прокуратурою Кіровоградської області спільно з Управлінням Служби безпеки України в області виявлено факти відмивання коштів Українського державного підприємства поштового зв’язку «Укрпошта». Попередня сума збитків становить близько 22 млн грн.

За вказаним фактом прокуратурою розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).
У рамках вказаного провадження слідчими прокуратури перевіряється причетність службовців Кіровоградської дирекції УДППЗ «Укрпошта», які діяли в інтересах одного із приватних підприємств м. Києва, до проведення конвертації безготівкових коштів у готівку шляхом оформлення фіктивних грошових переказів на підставних осіб.
Йдеться про те, що упродовж двох місяців київським підприємством, за сприяння службовців Кіровоградської дирекції Укрпошти здійснено оформлення поштових грошових переказів на півсотні громадян. А у подальшому, ним же здійснено перерахування коштів зазначеним особам за нібито надання ІТ послуг. Суми таких перерахувань сягають до 100 тис грн на день. За попередніми розрахунками загальний розмір виплат становить близько 22 млн грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.


Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 3047