Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.04.2016

Прокуратура допомогла поновити неповнолітнього на навчанні

Новоукраїнською місцевою прокуратурою встановлено порушення конституційних прав неповнолітнього на освіту та подано до суду позовну заяву про незаконність відрахування та поновлення учня у ліцеї.

Так, встановлено, що Гайворонським професійним аграрним ліцеєм видано наказ, яким відраховано достроково учня, як такого, що у зв’язку із сімейними обставинами не зможе прийняти участь у державних випускних кваліфікаційних екзаменах.
Вказане відрахування є незаконним оскільки проведено без повідомлення і згоди служби у справах дітей. Підстава для відрахування є немотивованою та не передбаченою Законом України «Про професійно-технічну освіту». Крім того, неповнолітній проживав в кризовій малозабезпеченій неповній родині, однак його матір нічого не знала, навчальним закладом про примусове припинення навчання неповнолітнього її не було повідомлено.
Вказані порушення права дитини на освіту та виховання в навчальному закладі стали одними із передумов вчинення ним повторного злочину проти власності.  
Ліцей, визнавши свою помилку, до винесення рішення по суті справи скасував наказ про відрахування учня. Наразі неповнолітній приступив до учбового процесу. Права дитини на освіту поновлені.
 
Прес-служба прокуратури Кіровоградської області
 

кількість переглядів: 2074