Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.04.2016

На Кіровоградщині сільськогосподарські землі вартістю понад 2,7 млн грн повернуто державі

За позовом Знам’янської місцевої прокуратури до державної власності повернуто дві земельні ділянки сільськогосподарського призначення, оціночна вартість яких становить понад 2,7 млн грн.

Як повідомив перший заступник керівника Знам’янської місцевої прокуратури Володимир Рубан, у Світловодському районі земельні ділянки загальною площею 128 га за рішенням Держгеокадастру були передані в користування особі для ведення фермерського господарства.  
«Основне порушення в тому, що договори оренди землі укладені без проходження процедури конкурсних торгів. Разом із тим, в порушення вимог законодавства в заяві на отримання ділянок не обґрунтовано розмір, можливість обробітку і необхідність отримання таких великих площ землі та взагалі не вказано про намір створення фермерського господарства», - пояснив Володимир Рубан.
Зважаючи на викладене, прокуратура звернулась до суду з вимогою визнати незаконними накази та договори оренди, а також зобов’язати орендаря повернути земельні ділянки державі. Судом позовні вимоги прокурора задоволено в повному обсязі.
 
 
Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 1981