Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.02.2016

Прокуратура вимагає усунути порушення законодавства в діяльності установи виконання покарань №14

Прокуратурою області із залученням фахівців контролюючих органів проведено комплексну перевірку додержання вимог чинного законодавства в діяльності Кіровоградської установи виконання покарань Управління Державної пенітенціарної служби України в області № 14 в ході якої виявлено грубі порушення вимог законодавства.

Зокрема, посадовими особами Установи в повному обсязі не забезпечено  порядок  тримання та норму жилої площі в камерах для однієї взятої під варту особи. Допускаються порушення щодо забезпечення  ізоляції осіб, взятих під варту, в частинні роздільного тримання різних категорій ув’язнених.
Продовжують мати місце порушення в частині медико-санітарного забезпечення  ув’язнених та засуджених. А саме, в інфекційному ізоляторі медичної частини утримуються хворі на заразну форму туберкульозу легень, які повинні отримувати медичну допомогу в стаціонарних умовах в дільницях слідчих ізоляторів туберкульозних лікарень Державної кримінально-виконавчої служби, а в адміністративно-територіальних одиницях, на території яких відсутні відомчі туберкульозні лікарні, хворі на туберкульоз особи, взяті під варту, отримують медичну допомогу в стаціонарних умовах у протитуберкульозних закладах.
Виявлено непоодинокі факти порушення вимог санітарно-епідеміологічного законодавства. Так, в цехах харчоблоку та виробничих приміщень санітарний стан незадовільний.
Зважаючи на викладене керівництву Управління Державної пенітенціарної служби України в області внесено вказівку негайно вжити заходів до усунення порушень вимог законодавства та провести службову перевірку за фактами неналежного виконання службових обов’язків співробітниками Установи  з вирішенням питання про притягнення винних посадових осіб до дисциплінарної відповідальності.
 
Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 1829