Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.09.2015

Прокуратура у суді вимагає зупинити незаконне будівництво неподалік мальовничого берега Південного Бугу

Прокуратурою Гайворонського району розпочато кримінальне провадження за фактом самовільного будівництва на території с. Соломія бази для зберігання зрідженого аміаку.

За словами прокурора Гайворонського району Максима Кобзаренка, відомості до Єдиний реєстр досудових розслідувань внесено за ч.3 ст.197-1 (самовільне будівництво будівель або споруд на самовільно зайнятій земельній ділянці) КК України.
«В ході слідства встановлено, що місцеве підприємство за відсутності дозволу на будівництво та декларації про початок будівельних робіт здійснює будівництво споруд зі зберігання зрідженого аміаку на території с. Соломія, неподалік мальовничих місць біля річки Південний Буг. До того ж, землею під указаним об'єктом будівництва підприємство користується на підставі не зареєстрованого договору оренди земельної ділянки, який укладений сільським головою строком на 1 рік за відсутності обов'язкового рішення сесії сільської ради про виділення землі,» - розповідає прокурор району.
Досудове розслідування, що проводиться органами внутрішніх справ за процесуального керівництва прокуратури, наразі триває.
Разом із тим, прокурор району звернувся в господарський суд з позовною заявою про визнання недійсним договору оренди землі та зобов’язання підприємства за власний рахунок знести об’єкт самочинного будівництва і приведення земельної ділянки у придатний до використання стан.
 
 
 
Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 2265