Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.09.2015

Стан законності при виконанні кримінального покарання у виді штрафу на контролі прокуратури

Органами прокуратури Кіровоградської області проведено перевірки стану додержання вимог законодавства при виконанні кримінального покарання у виді штрафу.

Перевірками встановлено, що упродовж минулого та поточного років 209 особами не сплачено штрафи, призначенні судами як основне покарання, на загальну суму понад 800 тис. грн. З метою забезпечення виконання судових рішень органами прокуратури області внесено 67 клопотань до суду про заміну штрафу іншим видом покарання.
Також, за ініціативою міськрайпрокурорів зареєстровано 19 кримінальних проваджень за фактами ухилення від виконання покарання у виді штрафу, тобто за вчинення правопорушення, передбаченого ч.1 ст.389 КК України.
 
Загалом, за результатами проведених перевірок органами прокуратури області до суду внесено 67 клопотань про заміну грошового покарання на громадські роботи та позбавлення волі, 8 вказівок до органів державної виконавчої служби області та 5 вказівок до органів фіскальної служби області про усунення порушень вимог чинного законодавства.
 
Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 2345