Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.02.2015

Прокуратура контролює розслідування за фактом смерті новонародженої дитини

Прокуратурою області взято на контроль хід досудового розслідування кримінального провадження за фактом смерті новонародженої дитини у м. Новомиргород.

Труп новонародженої дитини було виявлено 17 лютого поточного року в туалеті однієї зі шкіл міста. Того ж дня, завдяки своєчасно організованим оперативно-пошуковим заходам, особу матері-породіллі встановлено. Потенційною підозрюваною виявилася 31-річна мешканка міста. З показів останньої на 6-му місяці вагітності у неї стався викидень. Після чого чоловік відніс тіло дитинки до туалету школи. Жінка не приховує, що протягом всієї вагітності вживала алкогольні напої та на обліку у лікаря-гінеколога не перебувала.
Відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.117 (умисне вбивство матір’ю своєї новонародженої дитини) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає до 5 років позбавлення волі.
На даний час призначено судово-медичну експертизу, для встановлення дати, причин смерті або факту народження дитини мертвою.
Одночасно, вивчається ситуація в родині, де виховується двоє дітей, на предмет належного виконання батьками своїх обов’язків по догляду за ними.
 
 
Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 2464