Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.01.2015

Прокуратура через суд вимагає визначити межі зеленого соснового масиву в районі вул. Лісопаркової м. Кіровограда

Прокуратура міста Кіровограда звернулася до суду з позовною заявою про визнання неправомірною бездіяльності Кіровоградської міської ради щодо забезпечення проведення робіт з винесенням меж об'єктів природно-заповідного фонду м. Кіровограда, що дозволить припинити незаконну її забудову.

За словами виконувача обов’язків прокурора області Леоніда Панченка на даний час органи прокуратури комплексно вивчають питання законності використання усіх природоохоронних територій міста, до цього переліку також входить Кіровоградський лісопарк.
«Робота дуже кропітка, особливо щодо Лісопаркового масиву, адже рішення щодо надання там земель приймалися Кіровоградською міською радою ще у 2007-2008 роках. Таких ділянок виділено значну кількість. Зараз з’ясовуємо у чиїй вони власності. Піднімається вся документація, встановлюються підстави надання та  статус цих земель. Наразі можемо говорити про те, що основною проблемою законності забудови Лісопаркової є відсутність конкретно встановлених меж природо-заповідних ділянок та їх відмежування від зон житлової та громадської забудови», - повідомив Леонід Іванович.
На вирішення вказаної проблеми до Кіровоградського окружного адміністративного суду направлено позов щодо зобов’язання міської ради встановити межі об'єктів природно-заповідного фонду м. Кіровограда та закріпити їх в натурі (на місцевості).  
Крім того, як повідомлялося раніше на розгляді суду перебуває позов прокурора м. Кіровограда про визнання недійсним рішення Кіровоградської міської ради від 16.11.2008 в частині відведення у власність двох земельних ділянок в районі Лісопаркової, на яких зараз проводяться будівельні роботи.
 
 
Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 2235