Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.10.2014

Прокуратурою завершено перевірку за фактом отруєння школярів дурманом

Прокуратурою міста Кіровограда завершено наглядову перевірку в діяльності управління освіти Кіровоградської міської ради та підпорядкованого йому закладі освіти по факту отруєння школярів насінням рослини дурман, що мав місце у вересні поточного року.

Перевіркою встановлено порушення вимог законодавства в частині створення безпечних умов навчання, праці та виховання за навчальний період 2013-2014 років.
 Зокрема, за вказаний період у підпорядкованому навчальному закладі відсутня будь-яка фактично проведена робота щодо профілактики правопорушень серед дітей. В свою чергу, управлінням освіти не здійснено надання практичної допомоги у проведенні відповідної роботи.
Крім того, в управлінні освіти відсутня відповідальна особа, на яку покладено здійснення контролю за організацією роботи керівниками загальноосвітніх закладів, в частині попередження правопорушень та бездоглядності серед дітей. 
З урахуванням викладених фактів, начальнику управління освіти Кіровоградської міської ради внесено подання з вимогами вжиття вичерпних заходів до усунення зазначених порушень законів, недопущення подібного у подальшому. Результатом розгляду документу прокурорського реагування стало притягнення до дисциплінарної відповідальності чотирьох працівників школи на чолі з директором.
Одночасно, відносно батьків неповнолітніх працівниками кримінальної міліції у справах дітей складено адміністративні протоколи за ч.1 ст.184 КУпАП, тобто невиконання батьками обов'язків щодо виховання дітей. Вказані матеріали на даний час перебувають на розгляді в суді.
За результатами проведення досудового розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 309 КК України, оскільки у речах неповнолітнього було виявлено канабіс, винесено постанову про закриття через недостатню кількість наркотичної речовини.
 
 
Прес-служба прокуратури Кіровоградської області
 
 
 

кількість переглядів: 2705